Resepi Biskut Semperit Susu Cair Dimulut Sangat Sedap
Kali ini, Mai akan memberikan resepnya adalah biskut semperit susu yang sedap. Tekstur leburnya meleleh di mulut ketika dimakan. Semperit susu 3 bahan ni texture nya lebih kepada 'cair di dalam mulut' kerana menggunakan 1 jenis tepung iaitu tepung jagung sahaja.
Resepi Biskut Semperit Susu
Bahan Semperit Susu:
- 180g susu pekat manis
- 250g butter - suhu bilik, (butter jangan lembik, nanti biskut berminyak)
- 460g tepung jagung
Cara Membuat Biskut Semperit Susu:
- Kacau sebati susu pekat manis dan butter menggunakan senduk kayu.
- Tak perlu pukul sampai kembang, nanti biskut mengembang jadi tak cantik.
- Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit, sambil digaul sebati & doh tak melekit.
- Picitkan atas dulang yang dialas baking paper.
- Tekankan ceri merah di atasnya.
- Bakar dalam oven yang dipanaskan terlebih dahulu 160C untuk 25 minit dengan api atas bawah.
- Sejukkan dahulu baru angkat dan simpan dalam balang.
Post a Comment for "Resepi Biskut Semperit Susu Cair Dimulut Sangat Sedap"