Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resepi Biskut Semperit Susu Cair Dimulut Sangat Sedap

reepi biskut semperit susu


Kali ini, Mai akan memberikan resepnya adalah biskut semperit susu yang sedap. Tekstur leburnya meleleh di mulut ketika dimakan. Semperit susu 3 bahan ni texture nya lebih kepada 'cair di dalam mulut' kerana menggunakan 1 jenis tepung iaitu tepung jagung sahaja.

Resepi Biskut Semperit Susu

Bahan Semperit Susu:

  • 180g susu pekat manis
  • 250g butter - suhu bilik, (butter jangan lembik, nanti biskut berminyak)
  • 460g tepung jagung

Cara Membuat Biskut Semperit Susu:

  1. Kacau sebati susu pekat manis dan butter menggunakan senduk kayu.
  2. Tak perlu pukul sampai kembang, nanti biskut mengembang jadi tak cantik.
  3. Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit, sambil digaul sebati & doh tak melekit.
  4. Picitkan atas dulang yang dialas baking paper.
  5. Tekankan ceri merah di atasnya.
  6. Bakar dalam oven yang dipanaskan terlebih dahulu 160C untuk 25 minit dengan api atas bawah.
  7. Sejukkan dahulu baru angkat dan simpan dalam balang.

Resepi Mudah dan Sedap

Post a Comment for "Resepi Biskut Semperit Susu Cair Dimulut Sangat Sedap"