Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resepi Brownies Kedut

Resepi Brownies KedutSource: bing.com

Bahan-bahan:

  • 200g coklat pekat
  • 200g mentega
  • 3 biji telur
  • 200g gula perang
  • 150g tepung gandum
  • 50g serbuk koko
  • 1/2 sudu teh garam
  • 1/2 cawan kacang tanah (optional)

Hello Sobat Mai, hari ini kita akan membuat resepi brownies kedut yang sangat enak dan lembut di dalam mulut. Brownies ini sangat mudah untuk dibuat dan pastinya sesuai untuk dihidangkan bersama-sama dengan keluarga dan rakan-rakan.

Cara-cara:

  1. Lelehkan coklat pekat dan mentega dengan menggunakan kaedah double boiler atau microwave.
  2. Kacau telur dan gula dalam mangkuk sehingga sebati.
  3. Perlahankan kacau campuran coklat pekat dan mentega ke dalam mangkuk telur dan gula.
  4. Kacau campuran tepung gandum, serbuk koko, dan garam sehingga sebati.
  5. Perlahankan kacau campuran tepung ke dalam mangkuk coklat pekat dan telur.
  6. Jika ingin menambahkan kacang tanah, masukkan sekarang.
  7. Tuang adunan ke dalam loyang dan ratakan.
  8. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 180 darjah Celsius selama 20-25 minit.
  9. Sejukkan sebelum dipotong dan dihidangkan.

Brownies kedut ini sangat enak dimakan pada suhu bilik atau sedikit sejuk. Anda juga boleh menambahkan topping seperti krim keju atau es krim vanila untuk memberikan rasa yang lebih lazat.

Kesimpulan

Resepi Brownies Kedut adalah resepi yang sangat mudah dan cepat untuk dibuat. Anda hanya memerlukan beberapa bahan mudah didapati di pasaraya dan dalam masa 30 minit, anda sudah boleh menikmati brownies yang lembut dan enak ini. Cuba buat hari ini dan pasti anda tidak akan menyesal.

Jumpa lagi di resepi lain yang menarik!

Resepi Mudah dan Sedap

Post a Comment for "Resepi Brownies Kedut"