Resepi Honey Butter Cornflakes
Hello Sobat Mai!
Adakah anda suka dengan makanan yang manis dan garing? Jika ya, anda perlu mencuba resipi yang sempurna ini - Honey Butter Cornflakes. Ia adalah snek yang mudah dan cepat untuk disediakan dan sesuai untuk dimakan pada bila-bila masa. Anda boleh menikmati snek ini di waktu petang atau sebagai pencuci mulut selepas makan malam.Bahan-bahan:
- 4 cawan cornflakes- 1/2 cawan mentega- 1/2 cawan gula perang- 1/4 cawan maduCara-cara:
1. Panaskan mentega, gula perang dan madu dalam kuali besar di atas api sederhana. Kacau sehingga gula perang larut.2. Masukkan cornflakes ke dalam kuali. Gaul rata dengan campuran mentega, gula perang dan madu.3. Letakkan campuran cornflakes pada dulang yang dilapisi dengan kertas minyak.4. Bakar dalam oven pada suhu 150 darjah Celsius selama 10-15 minit atau sehingga cornflakes garing.5. Sejukkan seketika sebelum dihidangkan.Tips:
- Pastikan cornflakes tidak terlalu hancur semasa menggaul dengan campuran mentega, gula perang dan madu.- Anda boleh menambahkan kismis atau kacang tanah ke dalam campuran cornflakes untuk memberikan rasa yang lebih lazat.- Untuk snek yang lebih sihat, gunakan mentega tanpa garam dan kurangkan gula perang.Kesimpulan
Jadi, itulah resipi Honey Butter Cornflakes yang mudah dan lazat. Anda boleh menyediakannya dengan cepat pada bila-bila masa. Snek ini sesuai untuk dibawa ke pejabat, untuk dijadikan hidangan untuk majlis atau untuk dimakan di waktu senggang. Jangan lupa untuk mencuba dan kongsi resipi ini dengan rakan-rakan anda.Jumpa lagi di resepi lain yang menarik!
Post a Comment for "Resepi Honey Butter Cornflakes"