Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resepi Biskut Sarang Semut Che Nom

Resepi Biskut Sarang Semut Che NomSource: bing.com

Bahan-bahan:

  • 250g tepung gandum
  • 50g tepung jagung
  • 150g gula kastor
  • 200g mentega
  • 1 biji telur
  • 1 sudu teh esen vanilla
  • 2 sudu besar serbuk sarang semut
  • kacang badam secukupnya (dihiris halus)

Hello Sobat Mai! Kali ini saya ingin berbagi resepi biskut sarang semut che nom yang pasti akan membuat lidah Sobat Mai bergoyang. Resepi ini sangat mudah untuk dibuat dan memiliki rasa yang lezat dan renyah.

Cara membuat:

  1. Panaskan oven pada suhu 180°C.
  2. Pukul mentega dan gula hingga kembang.
  3. Tambahkan telur dan esen vanilla, kacau rata.
  4. Campurkan tepung gandum, tepung jagung dan serbuk sarang semut, ayak dan masukkan ke dalam adunan mentega. Gaul rata.
  5. Masukkan kacang badam yang telah dihiris halus. Gaul rata.
  6. Bentuk adunan menjadi bulatan kecil dan letakkan di atas loyang yang dilapik dengan kertas minyak.
  7. Bakar selama 20-25 minit atau sehingga kekuningan.
  8. Setelah selesai, keluarkan dari oven dan biarkan biskut sejuk sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.

Biskut sarang semut che nom siap disajikan! Sobat Mai bisa menikmatinya bersama segelas teh atau kopi di sore hari. Biskut ini juga cocok dijadikan oleh-oleh untuk teman atau keluarga.

Kesimpulan:

Resepi biskut sarang semut che nom sangat mudah untuk dibuat dan memiliki rasa yang lezat dan renyah. Sobat Mai bisa mencobanya di rumah dan menikmati kelezatannya bersama orang terkasih. Jangan lupa untuk menyimpannya di dalam bekas kedap udara agar tetap segar.

Jangan lupa untuk selalu mengunjungi situs kami untuk resepi lain yang menarik. Sampai jumpa lagi!

Resepi Mudah dan Sedap

Post a Comment for "Resepi Biskut Sarang Semut Che Nom"