Resepi Crab Rangoon yang Sedap dan Mudah
Salam Sobat Mai!
Apakah kamu sedang mencari resepi yang mudah dan sedap untuk dibuat di rumah? Kalau begitu, kamu datang ke tempat yang tepat! Kali ini saya akan berbagi resepi yang pastinya akan membuat lidahmu bergoyang. Yuk kita coba resepi Crab Rangoon yang sedap dan mudah ini!
Bahan-bahan:
- 8 oz kepiting kalengan, dikeringkan
- 8 oz keju krim, suhu bilik
- 2 siung bawang putih, dicincang halus
- 1/4 cawan bawang hijau, dicincang halus
- 1 sudu teh garam
- 1/2 sudu teh lada hitam
- 1 paket kulit wonton
- Aceite untuk menggoreng
Pertama-tama, campurkan kepiting kalengan, keju krim, bawang putih, bawang hijau, garam, dan lada hitam dalam sebuah mangkuk besar. Aduk rata hingga semua bahan tercampur sempurna.
Seterusnya, ambil kulit wonton dan letakkan sejumput campuran kepiting di tengah-tengah kulit. Lipat kulit menjadi segitiga dan gunakan sedikit air untuk mengepit tepi kulit agar tidak terbuka saat digoreng.
Panaskan aceite dalam kuali dan goreng rangoon hingga keemasan. Angkat dan tiriskan di atas kertas tisu untuk menghilangkan kelebihan minyak.
Crab Rangoon siap dihidangkan! Kamu bisa menikmatinya sebagai hidangan pembuka atau sebagai camilan malam. Selamat mencoba!
Selamat Menikmati!
Demikianlah resepi Crab Rangoon yang mudah dan sedap. Saya harap kamu menyukainya dan berhasil membuatnya di rumah. Jangan lupa untuk berbagi resepi ini dengan teman-temanmu ya!
Jumpa lagi di resepi lain yang menarik!
Post a Comment for "Resepi Crab Rangoon yang Sedap dan Mudah"