Resepi Florentine
Apa itu Resepi Florentine?
Hello Sobat Mai! Kali ini kita akan belajar tentang resepi Florentine. Resepi ini berasal dari Florence, sebuah bandar di Itali. Florentine bermaksud 'bergaya Florence'. Oleh itu, resepi florentine adalah masakan yang terkenal di Florence. Ia adalah masakan yang mudah dan sedap.Bahan-Bahan Resepi Florentine
Untuk membuat resepi Florentine, anda perlukan bahan-bahan berikut:Cara-Cara Memasak Resepi Florentine
1. Panaskan minyak zaitun dalam kuali.2. Tambahkan bawang dan bawang putih, kacau sebati.3. Kemudian, masukkan daging cincang dan masak sehingga ia keperangan.4. Tambahkan tomato puree dan kacau sebati.5. Masukkan garam, serbuk lada hitam, serbuk cili dan serbuk daun basil.6. Kacau sebati dan biarkan masakan itu mendidih selama 10 minit.7. Masak spaghetti mengikut arahan pada bungkusan.8. Setelah spaghetti masak, toskan air dan pindahkan ke dalam bekas.9. Tambahkan sos Florentine ke atas spaghetti dan kacau sebati.10. Taburkan keju mozarella di atasnya.11. Bakar dalam oven pada suhu 180 darjah Celsius selama 10 minit atau sehingga keju meleleh.Kesimpulan
Itulah cara mudah untuk membuat resepi Florentine yang sedap. Anda boleh memasak resepi ini sebagai hidangan utama untuk keluarga atau rakan-rakan anda. Cuba dan nikmatilah masakan yang sedap ini!Jumpa lagi di resepi lain yang menarik!
Post a Comment for "Resepi Florentine"