Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resepi Florentine

Resepi FlorentineSource: bing.com

Apa itu Resepi Florentine?

Hello Sobat Mai! Kali ini kita akan belajar tentang resepi Florentine. Resepi ini berasal dari Florence, sebuah bandar di Itali. Florentine bermaksud 'bergaya Florence'. Oleh itu, resepi florentine adalah masakan yang terkenal di Florence. Ia adalah masakan yang mudah dan sedap.

Bahan-Bahan Resepi Florentine

Untuk membuat resepi Florentine, anda perlukan bahan-bahan berikut:
  • 1 tin kecil span keju
  • 200 gram daging cincang
  • 1 bawang besar, cincang
  • 2 ulas bawang putih, cincang halus
  • 1 tin kecil tomato puree
  • 1 sudu teh garam
  • 1/2 sudu teh serbuk lada hitam
  • 1/2 sudu teh serbuk cili
  • 1/2 sudu teh serbuk daun basil
  • 2 sudu besar minyak zaitun
  • 300 gram spaghetti
  • 1/2 cawan keju mozarella, parut halus
  • Cara-Cara Memasak Resepi Florentine

    1. Panaskan minyak zaitun dalam kuali.2. Tambahkan bawang dan bawang putih, kacau sebati.3. Kemudian, masukkan daging cincang dan masak sehingga ia keperangan.4. Tambahkan tomato puree dan kacau sebati.5. Masukkan garam, serbuk lada hitam, serbuk cili dan serbuk daun basil.6. Kacau sebati dan biarkan masakan itu mendidih selama 10 minit.7. Masak spaghetti mengikut arahan pada bungkusan.8. Setelah spaghetti masak, toskan air dan pindahkan ke dalam bekas.9. Tambahkan sos Florentine ke atas spaghetti dan kacau sebati.10. Taburkan keju mozarella di atasnya.11. Bakar dalam oven pada suhu 180 darjah Celsius selama 10 minit atau sehingga keju meleleh.

    Kesimpulan

    Itulah cara mudah untuk membuat resepi Florentine yang sedap. Anda boleh memasak resepi ini sebagai hidangan utama untuk keluarga atau rakan-rakan anda. Cuba dan nikmatilah masakan yang sedap ini!

    Jumpa lagi di resepi lain yang menarik!

    Resepi Mudah dan Sedap

    Post a Comment for "Resepi Florentine"