Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resepi Lambchop Black Pepper

Resepi Lambchop Black PepperSource: bing.com

Bahan-Bahan

1. 4 keping daging lambchop

2. 2 sudu besar serbuk lada hitam

3. 1 sudu besar kicap cair

4. 1 sudu besar minyak zaitun

5. 1 biji bawang besar (dipotong halus)

6. 2 ulas bawang putih (diketuk)

7. Garam secukup rasa

8. Air secukupnya

Cara-Cara

Hello Sobat Mai, kali ini kita akan membuat resepi lambchop black pepper yang sangat sedap dan mudah untuk dibuat. Pertama-tama, bersihkan daging lambchop dan lumurkan sedikit garam pada kedua-dua belah daging tersebut.

Kemudian, panaskan minyak zaitun dalam kuali dan tumis bawang putih dan bawang besar sehingga naik bau. Masukkan lambchop dan goreng sehingga kedua-dua belah daging menjadi coklat keemasan.

Setelah itu, masukkan serbuk lada hitam dan kicap cair. Kacau rata dan biarkan seketika sehingga bau lada hitam dan kicap menyeluruh ke dalam daging.

Tambahkan air secukupnya dan biarkan lambchop masak hingga empuk. Jangan lupa tambahkan sedikit garam secukup rasa agar rasa masakan lebih mantap.

Apabila lambchop sudah empuk, angkat dan letakkan ke dalam pinggan saji. Hidangkan segera bersama salad atau nasi pilaf.

Penutup

Itulah resepi lambchop black pepper yang mudah dan sedap untuk dihidangkan pada keluarga tercinta. Jangan lupa cuba resepi ini di rumah dan kongsikan bersama rakan-rakan anda. Selamat mencuba!

Jumpa lagi di resepi lain yang menarik!

Resepi Mudah dan Sedap

Post a Comment for "Resepi Lambchop Black Pepper"