Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resepi Muffin Pisang Resepi Guna Cawan Sahaja

Resepi Muffin Pisang Resepi Guna Cawan SahajaSource: bing.com

Muffin Pisang Terbaik Untuk Anda

Hello Sobat Mai, apa khabar? Hari ini kita akan belajar membuat muffin pisang dengan mudah dan cepat. Terutamanya untuk anda yang sibuk dan tidak mempunyai banyak masa untuk memasak. Resepi ini sangat sesuai untuk dilakukan di rumah kerana ia menggunakan cawan sahaja untuk mengukur bahan-bahan.

Bahan-Bahan

  • 1 cawan pisang lembut yang dihancurkan
  • 1 cawan tepung gandum
  • 1/2 cawan gula pasir
  • 1/4 cawan minyak sayuran
  • 1 biji telur
  • 1 sudu teh baking powder
  • 1/2 sudu teh baking soda
  • 1/2 sudu teh garam
  • 1/2 sudu teh kayu manis serbuk

Cara-Cara

1. Panaskan oven pada suhu 180 darjah Celsius.

2. Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk besar dan adun sehingga sebati.

3. Tuangkan adunan muffin ke dalam acuan muffin yang telah dilapik dengan kertas muffin.

4. Bakar selama 20-25 minit atau sehingga muffin betul-betul masak.

5. Angkat muffin dari dalam oven dan biarkan ia sejuk sebelum dihidangkan.

Kesimpulan

Demikianlah resepi muffin pisang guna cawan sahaja yang mudah dan sedap. Anda boleh menikmati muffin pisang ini sebagai sarapan pagi atau sebagai snek waktu petang bersama keluarga tercinta. Cubalah resepi ini di rumah dan jangan lupa berkongsi pengalaman anda membuat muffin pisang ini dengan kami. Jumpa lagi di resepi lain yang menarik!

Resepi Mudah dan Sedap

Post a Comment for "Resepi Muffin Pisang Resepi Guna Cawan Sahaja"