Resepi Pau Sambal Burger Malaysia
Salam Sobat Mai, Apa Khabar?
Adakah anda bosan dengan menu burger yang selalu sama? Jangan risau, kita ada resepi burger yang unik dan pasti memuaskan selera anda. Kali ini kita akan memasak burger tetapi menggunakan pau sebagai pengganti roti burger. Tidak ketinggalan, kita akan tambahkan sambal untuk menjadikan burger ini lebih pedas dan sedap. Jadi, mari kita mulakan resepi pau sambal burger Malaysia ini.
Bahan-Bahan
Cara-Cara
1. Campurkan daging cincang, bawang besar, bawang putih, serbuk cili, serbuk lada hitam, serbuk jintan manis, serbuk ketumbar dan garam dalam satu bekas.
2. Gaulkan kesemua bahan sehingga sebati.
3. Bentuk daging cincang menjadi patty dan panggang pada api sederhana selama 5 minit setiap bahagian atau sehingga masak.
4. Ambil pau dan bakar di atas kuali selama 2 minit sehingga berkulat.
5. Hiris bawang Holland dan tomat.
6. Letakkan daun salad dan irisan bawang Holland dan tomat di atas pau.
7. Letakkan patty pada atasnya dan letakkan sambal belacan dan mayonis pada patty.
Kesimpulan
Itulah resepi pau sambal burger Malaysia yang pasti memuaskan selera anda. Anda boleh mencuba resepi ini di rumah dan menghidangkan burger yang unik dan pedas ini kepada keluarga dan sahabat-sahabat anda. Jangan lupa tambahkan sos atau bahan-bahan lain mengikut selera anda. Selamat mencuba!
Jumpa lagi di resepi lain yang menarik!
Post a Comment for "Resepi Pau Sambal Burger Malaysia"