Resepi Sos Hijau Vietnam Roll
Sajian Kegemaran Sobat Mai
Hello Sobat Mai! Apa khabar? Kali ini saya ingin berkongsi resepi yang pasti akan memukau selera Sobat Mai iaitu resepi sos hijau vietnam roll. Sos hijau ini memberikan rasa segar dan lazat pada hidangan vietnam roll yang popular. Jom kita lihat cara untuk membuatnya!
Bahan-bahan:
Pertama-tama, rendamkan bahan pembungkus vietnam roll dalam air suam selama 10 minit. Kemudian, ambil satu keping bahan pembungkus, letakkan daun salad, mentimun, lobak merah, ayam, udang kering dan daun ketumbar di atasnya.
Selepas itu, lipat bahagian bawah bahan pembungkus ke atas dan rapatkan kedua-dua belah bahagian samping. Rollkan ke atas sehingga bahagian atas tertutup rapat. Ulangi proses ini sehingga semua bahan habis digunakan.
Untuk membuat sos hijau, campurkan sos hoisin, sos cili, air jeruk limau, sos ikan dan kacang goreng dalam satu bekas dan kacau rata.
Untuk membuat hidangan lebih menarik, taburkan bawang goreng di atas vietnam roll dan hias dengan daun ketumbar dan cili. Sajikan vietnam roll bersama dengan sos hijau yang telah disediakan.
Hidangan sos hijau vietnam roll yang lazat ini pasti akan merangsang selera Sobat Mai. Cuba buat di rumah dan nikmati bersama keluarga dan rakan-rakan.
Selamat mencuba!
Jumpa lagi di resepi lain yang menarik.
Post a Comment for "Resepi Sos Hijau Vietnam Roll"