Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resepi Paprik Campur yang Sedap dan Mudah

Resepi Paprik Campur Yang Sedap Dan MudahSource: bing.com

Assalamualaikum Sobat Mai, nak masak apa hari ini?

Jika anda sedang mencari resepi yang mudah dan sedap untuk dihidangkan pada keluarga, kenapa tidak mencuba resepi paprik campur ini? Dengan bahan-bahan yang mudah didapati dan cara penyediaan yang ringkas, anda pasti dapat menyediakan hidangan yang enak dan menyelerakan.

Bahan-bahan yang Diperlukan:

  • 500 gram daging ayam
  • 1 biji bawang besar, dipotong dadu
  • 1 biji bawang putih, dicincang halus
  • 1 biji bawang merah, dipotong dadu
  • 1 biji bawang besar hijau, dipotong dadu
  • 1 biji carrot, dipotong dadu
  • 1 biji paprik merah, dipotong dadu
  • 1 biji paprik hijau, dipotong dadu
  • 1 biji paprik kuning, dipotong dadu
  • 1 sudu besar kicap cair
  • 1 sudu besar sos tiram
  • Garam secukup rasa
  • Lada hitam secukup rasa
  • Air secukupnya
  • Minyak masak secukupnya
  • Cara Penyediaan:

    1. Potong daging ayam menjadi kecil-kecil dan ketepikan.

    2. Panaskan minyak masak dalam kuali dan tumiskan bawang putih, bawang merah dan bawang besar sehingga wangi.

    3. Masukkan daging ayam dan kacau hingga separuh masak.

    4. Masukkan paprik, bawang hijau dan carrot. Kacau sebati.

    5. Tambahkan air secukupnya dan biarkan mendidih.

    6. Masukkan kicap cair, sos tiram, garam dan lada hitam. Kacau rata dan masak sehingga sayuran empuk.

    7. Angkat dan hidangkan bersama nasi panas.

    Nikmati Hidangan Anda!

    Selamat menikmati resepi paprik campur yang sedap dan mudah ini bersama keluarga tercinta. Jangan lupa untuk mencuba resepi-resepi lain yang menarik di laman web kami. Jumpa lagi!

    Resepi Mudah dan Sedap

    Post a Comment for "Resepi Paprik Campur yang Sedap dan Mudah"