Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resepi Sup Cendawan

Resepi Sup CendawanSource: bing.com

Bahan-Bahan:

  • 500 gram cendawan (boleh menggunakan jenis cendawan apa saja)
  • 2 helai daun sup
  • 1 biji bawang besar (dihiris halus)
  • 2 ulas bawang putih (diketuk halus)
  • 1 inci halia (diketuk halus)
  • 1 liter air
  • 3 sudu besar minyak masak
  • Garam dan lada hitam secukup rasa

Hello Sobat Mai! Apa khabar? Hari ini kita akan memasak sup cendawan yang enak dan mudah untuk disediakan.

Cara-Cara:

  1. Panaskan minyak masak dalam periuk dan tumis bawang besar, bawang putih dan halia sehingga naik bau.
  2. Tambahkan daun sup dan cendawan, kacau rata dan biarkan ia masak selama 5 minit.
  3. Tuangkan air dan biarkan sup mendidih.
  4. Kurangkan api dan biarkan sup mendidih selama 20 minit.
  5. Tambahkan garam dan lada hitam secukup rasa.
  6. Sup cendawan siap untuk dihidangkan.

Sup cendawan ini sangat mudah untuk disediakan dan juga enak dimakan. Anda boleh menambahkan bahan-bahan lain seperti ayam atau sayur-sayuran mengikut citarasa anda.

Sup cendawan ini juga sangat sesuai untuk dimakan ketika cuaca sejuk atau ketika anda tidak berapa sihat. Ia membantu meningkatkan sistem imun dan menghilangkan rasa sejuk di dalam badan.

Jangan lupa untuk mencuba resepi sup cendawan ini di rumah anda sendiri. Selamat mencuba!

Penutup

Sekianlah resepi sup cendawan yang mudah dan enak untuk anda cuba di rumah. Jangan lupa untuk berkongsi resepi ini dengan rakan-rakan anda. Jumpa lagi di resepi lain yang menarik!

Resepi Mudah dan Sedap

Post a Comment for "Resepi Sup Cendawan"