Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resepi Sup Tulang Padu

Resepi Sup Tulang PaduSource: bing.com

Bahan-bahan:

  • 1 kg tulang lembu
  • 2 biji bawang besar
  • 1 ulas bawang putih
  • 1 inci halia
  • 2 batang serai
  • 2 helai daun pandan
  • 1 sudu besar serbuk kari
  • 1 sudu kecil serbuk kunyit
  • Garam secukup rasa
  • Air secukupnya

Hello Sobat Mai, kali ini kita akan membahas resepi sup tulang padu yang sangat sedap dan mudah untuk dibuat. Sup tulang ini mempunyai cita rasa yang unik dan pasti akan menjadi hidangan kesukaan anda dan keluarga. Yuk, mari kita mulai membuatnya!

Cara-cara:

  1. Cuci bersih tulang lembu dan rebus dalam air sehingga empuk.
  2. Tumis bawang besar, bawang putih, halia, serai dan daun pandan sehingga wangi.
  3. Tambahkan serbuk kari dan serbuk kunyit dan kacau sebati.
  4. Setelah itu, masukkan tulang lembu yang telah direbus dan kacau sebati.
  5. Tuang air secukupnya dan biarkan mendidih.
  6. Tambahkan garam secukup rasa.
  7. Biarkan sup mendidih selama 10 minit.
  8. Sedia untuk dihidangkan!

Sup tulang padu boleh dihidangkan dengan nasi putih dan sambal belacan. Anda juga boleh menambahkan sayur-sayuran seperti kobis, wortel dan kentang untuk menghasilkan hidangan yang lebih lengkap dan menyihatkan.

Jangan lupa untuk mencuba resepi ini di rumah dan nikmati hidangan yang sedap dan menyelerakan!

Kesimpulan:

Resepi sup tulang padu sangat mudah dan cepat untuk dibuat. Anda boleh menambahkan pelbagai jenis sayur-sayuran untuk menghasilkan hidangan yang lebih lengkap dan menyihatkan. Jangan lupa untuk mencuba resepi ini di rumah dan nikmati hidangan yang sedap dan menyelerakan!

Jumpa lagi di resepi lain yang menarik!

Resepi Mudah dan Sedap

Post a Comment for "Resepi Sup Tulang Padu"