Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resipi Biskut Bangkit Cheese yang sedap



Bahan Biskut Bangkit Cheese:

  • 250 gram Mentega
  • 180 gram Gula Aising
  • 2 biji Kuning Telur
  • 250 gram Tepung Ubi - sanggar 10 min
  • 225 gram Tepung Jagung
  • 70 gram Parutan Keju Cheddar - untuk letak dalam adunan
  • Kuning telur dan sedikit parutan keju - untuk hiasan

Cara Memasak Biskut Bangkit Cheese:

  1. Pukul mentega dan gula sehingga sebati menggunakan senduk.
  2. Masukkan kuning telur ,kacau sebati, masukkan tepung ubi yang disanggar tdi dan parutan cheddar cheese, gaul sebati.
  3. Masukkan tepung jagung sedikit2 dan uli hingga doh tak melekit ditangan.
  4. Canai , terap. Sapukan sedikit kuning telur di permukaan biskut dan taburkan sedikit parutan keju atas setiap biskut.
  5. Bakar 160°C selama 25 minit dengan api atas bawah.

Resepi Mudah dan Sedap

Post a Comment for "Resipi Biskut Bangkit Cheese yang sedap "