Skip to content
Resipi Biskut Bangkit Cheese yang sedap
By GSJ
Bahan Biskut Bangkit Cheese:
- 250 gram Mentega
- 180 gram Gula Aising
- 2 biji Kuning Telur
- 250 gram Tepung Ubi - sanggar 10 min
- 225 gram Tepung Jagung
- 70 gram Parutan Keju Cheddar - untuk letak dalam adunan
- Kuning telur dan sedikit parutan keju - untuk hiasan
Cara Memasak Biskut Bangkit Cheese:
- Pukul mentega dan gula sehingga sebati menggunakan senduk.
- Masukkan kuning telur ,kacau sebati, masukkan tepung ubi yang disanggar tdi dan parutan cheddar cheese, gaul sebati.
- Masukkan tepung jagung sedikit2 dan uli hingga doh tak melekit ditangan.
- Canai , terap. Sapukan sedikit kuning telur di permukaan biskut dan taburkan sedikit parutan keju atas setiap biskut.
- Bakar 160°C selama 25 minit dengan api atas bawah.
Post a Comment for "Resipi Biskut Bangkit Cheese yang sedap "